Klik en Bel

Melamine Tafelbladen

Wat is melamine?

Melamine is een product met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, bestemd voor interieur inrichtingen en meubelen. Melamine wordt  toegepast vanwege zijn kleur vastheid, gemakkelijk onderhoud, hygiëne, slijtvastheid en weerstand op scheurvorming.
Melamine is een kunststof toplaag geperst op spaanderplaten afgewerkt met een hoog freqent verlijmde abs stootrand. Melamine is verkrijgbaar in diverse kleuren en decoren en structuren.

Tafel bladen kunnen op iedere gewenste maat, tot wel 3000mm lengte en 1800 mm rond uit 1 stuk geleverd worden tegen uiterst concurerende prijzen

Reiniging en onderhoudsvoorschriften van melamine

Melamine heeft een sterk, hygiënisch en dicht oppervlak en daardoor geen speciaal onderhoud nodig. De tafelbladen zijn gemakkelijk te reinigen, dit geldt ook voor tafelbladen met een structuur. Reinig de tafelbladen met een vochtige schone doek of micro vezel doek, een zachte spons of borstel. U kunt allerhande schoonmaakmiddelen, groene- of huishoudzeep gebruiken, zonder schurende bestanddelen. Verwijder met schone doek de zeep resten en wrijf het tafel oppervlak droog met keukenpapier of een doek.

Middelen die u in geen geval mag gebruiken zijn: Schuurpoeder, staalwol, polijst middelen, bleekmiddelen, meubelreinigers en reinigingsmiddelen met sterke zuren.

Hittebestendigheid van melamine

Voor langdurige warmte inwerking zijn temperaturen tot 50 graden toegestaan, bij kortstondige warmte inwerking (max 1 uur) is een temperatuur van maximaal 90 graden toegestaan.

Test normen van melamine

Kras vastheid EN 143232 <1,5
Vuilafstotendheid EN 143232 >3
Gevoeligheid voor barsten EN 143232 >3
Slijtvastheid EN 143232
Bestendigheid tegen sigaretten gloed EN 14322
Bestendigheid tegen waterdamp EN 14322
Lichtechtheid (Xeno-booglamp) EN 14322
Trekvastheid van het oppervlak EN 311

 

 Collectie


Alle rechten voorbehouden - FG Projectinrichting © 2022